FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 
 
 Menu. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Wojmistrz
Postołak
Postołak



Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 876
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Halifax
Płeć: Jegomość

PostWysłany: Nie 23:05, 31 Sie 2008 Powrót do góry

Byłem z wczoraj na dziś na imprezce u znajomych (1., bez alkoholu 3., wegetarianie) i jadłem całkiem fajną sałatkę ryżową, o dziwo bez grama przypraw, nawet soli w majonezie.
Brązowy ryż, papryka, kukurydza, pieczarki (obgotowane), tuńczyk, ananas, majonez.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Vania
Grafomanik JA&F
Grafomanik JA&F



Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 147
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Niewiasta

PostWysłany: Pon 1:06, 01 Wrz 2008 Powrót do góry

Spaghetti carbonare Very Happy niami


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wojmistrz
Postołak
Postołak



Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 876
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Halifax
Płeć: Jegomość

PostWysłany: Pon 19:29, 01 Wrz 2008 Powrót do góry

Golonka po angielsku (fuj).
Generalnie pomysł niezły ale wykonanie fatalne.

Golonka leży przez ponad dobę w soli. Tu niestety jest tragos, bo nie dają żadnych innych przypraw, nawet pieprzu, nie wspominając o ziołach i czosnku. Po tym czasie jest gotowana przez bliżej nieokreślony czas (do zmięknięcia), a potem pieczona w bardzo wysokiej temperaturze (250 lub więcej). Efektem jest brązowa, chrupiąca skórka, rozpadające się w ustach mięsko, cud do piwa, ale brak przypraw, a szkoda.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wojmistrz
Postołak
Postołak



Dołączył: 09 Kwi 2008
Posty: 876
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Halifax
Płeć: Jegomość

PostWysłany: Nie 1:34, 19 Paź 2008 Powrót do góry

Dla miłośników ekstremalnych doznań smakowych polecam oryginalną pakistańską samosę. To takie trójkąciki z kawałka super cienkiego ciasta z farszem w środku. Ja jadłem dziś warzywne, ale dostarczone dwa ostre (moim zdaniem przed zjedzeniem samosy) sosy, okazały się być pomocne do łagodzenia smaku.
Wszystkim jedzącym normalne rzeczy polecam wersję chińską(warzywa) lub angielską(drób lub warzywa), a odradzam arabską, pakistańską, indyjską itp.

Mały żarcik Smile Żeby przygotować się do zjedzenia oryginalnej samosy, należy tydzień jeść w kuchni meksykańskiej, potem na tydzień chińszczyzna na ostro, potem jeden dzień kanapka z chleba, masła i czarnego pieprzu w ziarnach polanego sosem tabasco i na górę kilka papryczek naga jolokia. Tak przygotowani wyczujemy pełny smak i aromat doskonałej samosy. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
 
 
Regulamin